Acasă

 

 

Știri 

 

 

Editoriale

 

 

Legislație

 

 

Ghiduri     

 

 

Unelte

 

 

Link-uri

 

 

Despre

 

 

 

 Autor:

Aurel Dumitriu     CV

Activez în silvicultură, în diferite funcții, din anul 1981 la ocoale silvice și din anul 2000 la structura teritorială Moldova Nord a Autorității publice centrale care răspunde de silvicultură. În cea mai mare parte a acestei perioade am fost șef al serviciului de control al aplicării regimului silvic.

Din 27 ianuarie 2017, în urma unui concurs susținut la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, am fost numit Directorul Direcției de Control al Regimului Silvic și Cinegetic din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

Începând cu anul 2020 am demarat o activitate privată de consultanță privind aplicarea regimului silvic.

Opiniile prezentate pe acest site aparțin autorilor articolelor și nu reprezintă neapărat punctul de vedere al unei autorități

 

Declarație de intenții:

            Mi-am propus prin acest site să sintetizez soluțiile legale existente pentru rezolvarea dezideratelor silvice, să prezint concis legislația silvică, pe cât posibil adnotată și comentată. Cred că o mai bună cunoaștere a legislației de către cei care trebuie să o respecte (dar nu îi exclud pe cei care trebuie să verifice aplicarea ei!), va contribui la reducerea infracționalității silvice și va reduce masa teroriștilor ecologici inconștienți. Cred sincer că educația ne face mai buni.

         Mi-am propus să prezint idei de îmbunătățire a legislației, pe care să le discutăm și rafinăm împreună, convins fiind că autoritatea are nevoie de astfel de propuneri, argumentate de pregătire și practică.

         Mi-am propus să pun la dispoziția voastră instrumente de calcul care să reducă timpul necesar realizării unor sarcini birocratice și să vă lase mai mult timp pentru a vedea pădurea; pentru neprofesioniști, pot fi instrumente cu care să verificați datele oficiale.